ÇOCUK PARKI

• 08.08.2022
Her çocuk, doğuştan bazı haklara sahiptir. Eğitim, sağlık, yaşama, barınma, cinsel ya da psikolojik sömürüye karşı korunma gibi haklara sahip olan çocukların Birleşmiş Milletler Çocuk Haklarına Dair Sözleşmesi'nin 31. maddesi çocuğun oyun hakkını tanımlıyor “Taraf Devletler, çocuğun dinlenme, boş zaman değerlendirme, oynama ve yaşına uygun eğlence (etkinliklerde) bulunma ve kültürel ve sanatsal yaşama serbestçe katılma hakkını tanırlar. Karaçoban Belediyesi olarak bu hakkın ve üzerimize düşen sorumluluğun farkında olarak ilçemizde her mahalleye en az bir adet çocuklarımızın eğlenerek, güvenli bir şekilde vakit geçirebileceği çocuk oyun parkı bulunması gerektiği bilincinde olup ilk adım olarak Seyhan Mahallesi İlkokuluna Çocuk Oyun Parkı yapımını tamamladık.
ÇOCUK PARKI